Satellietbeelden tonen vernietigde wapenfabrieken in Syrië na aan Israël toegeschreven luchtaanvallen

Screenshot ImageSat International

Volgens het bedrijf ImageSat International, een Israëlisch bedrijf voor analyse van satellietbeelden, hebben de aan Israël toegeschreven luchtaanvallen van vrijdag op doelen in Syrië, vier gebouwen voor wapenproductie vernietigd die waarschijnlijk werden gebruikt voor het mengen en gieten van raketonderdelen.

Volgens ImageSat International lijkt het erop dat de doelen nabij de stad Masyaf, deel uitmaakten van een fabriekscomplex waarvan de primaire missie de productie is van raketten, waarbij het bedrijf verwees naar open-source rapporten.

Het Syrian Observatory for Human Rights, een Syrische oppositieorganisatie, liet eerder op vrijdag weten dat posities van door Iran gesteunde milities waren getroffen en minstens zes buitenlandse paramilitairen omkwamen. De claim kon niet worden geverifieerd. Het zei dat de aanvallen gericht waren op de door Iran gesteunde wapendepots en faciliteiten voor de productie van korteafstandsraketten.

Masyaf is een belangrijk militair gebied voor het regime van de Syrische president Bashar Assad waar ook een militaire academie en een wetenschappelijk onderzoekscentrum zijn gevestigd. Er wordt aangenomen dat het gebied rond Masyaf een grote Iraanse aanwezigheid heeft en is in het verleden vele malen het doelwit van Israël geweest.

Zoals gebruikelijk geeft de IDF geen commentaar op de berichten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)