Israëlische startup en Taiwanese firma brengen ‘slimme stoel’ voor gehandicapten op de markt

Screenshot YouTube

De Israëlische startup ReSymmetry en het Taiwanese productiebedrijf Karma Medical Devices hebben meegedeeld dat ze gaan samenwerken om een ​​slim zitsysteem voor gemotoriseerde rolstoelen en revalidatiestoelen te ontwikkelen.

De twee bedrijven werken samen aan de productie en ontwikkeling van een slim robotzitsysteem dat voor elke gebruiker autonoom de ​​zitpositie aanpast. Het systeem zal worden geïntegreerd in meerdere revalidatieproducten, waardoor mensen met een handicap de mogelijkheid krijgen mobiel te blijven terwijl ze een gezonde zithouding behouden, aldus de bedrijven in een persverklaring.

ReSymmetry ontwikkelt op AI gebaseerde technologie die zithoudingen herkent en analyseert met behulp van gegevens die in realtime zijn verzameld door middel van sensoren die zijn ingebed in de verschillende componenten van het systeem. Een aangepast programma corrigeert automatisch de houding om mogelijke gezondheidsrisico’s veroorzaakt door langdurig zitten te verminderen.

De producten van het bedrijf zijn ontworpen voor kinderen en volwassenen worden geïntegreerd in rolstoelen, bureaustoelen en auto- en vliegtuigstoelen.

De overeenkomst kent twee fasen: de ontwikkeling en fabricage van een slim zitsysteem, gevolgd door het opzetten van een joint venture in Taiwan.

De overeenkomst, ondertekend in Taiwan, was het resultaat van het IP² LaunchPad– innovatieprogramma, dat in juni werd opgezet door het grootste innovatiebedrijf van Taiwan, Innovation to Industry (i2i), om de toetreding van Israëlische bedrijven tot markten in het Verre Oosten te versnellen, en in het bijzonder het ecosysteem van Taiwan.

Het programma werft Israëlische startups in vergevorderde stadia die gespecialiseerd zijn in digitale transformatie op het gebied van gezondheid, hightech en hernieuwbare energie op basis van big data, AI, IoT, 5G en cybersecurity.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)