Israël gaat medicinale cannabisproducten produceren

Medicanale cannabis. Screenshot YouTube

Het ministerie van Economie en Industrie heeft de oprichting van een nieuwe fabriek voor de productie van cannabisproducten goedgekeurd, de eerste in zijn soort, volgens een persverklaring van het ministerie. De cannabisfabriek onder de naam “Covation Center Ltd.”, zal worden gevestigd in het industriegebied van Yeruham in het noorden van de Negev.

Het ministerie is van plan 1 miljoen shekel (250.000 euro) te investeren in de ontwikkeling en infrastructuur, terwijl de fabriek in eerste instantie werk zal bieden aan 50 werknemers.

Volgens de minister van Economie en Industrie Amir Peretz is de oprichting van de cannabisfabriek in de stad Yeruham de volgende stap in de ontwikkeling van de periferie van Israël.

Het te bouwen complex zal bestaan uit een erkende fabriek voor de productie van cannabisproducten, R & D-laboratoria, kwaliteitscontrole, een fabriek voor de productie van voedingssupplementen en cosmetica gebaseerd op CBD en HMP (HEMP), en opslag-, verpakkings- en distributiecentra.

In december kondigde het Israëlische cannabisbedrijf Panaxia aan dat het het eerste bedrijf in Israël was dat een commerciële licentie van het ministerie van Volksgezondheid had gekregen om medicinale cannabis naar Duitsland te exporteren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)