Hulporganisatie Hatzolah bestelt 4 VTOL-vliegtuigen

De CityHawk ambulance voor Hatzolah Air . Foto Urban Aeronautics

Urban Aeronautics, een toonaangevend Israëlische luchtvaartbedrijf, heeft in een persbericht aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om vier CityHawk VTOL-vliegtuigen aan Hatzolah Air, te leveren voor medische noodhulp.

Bovendien wordt Hatzolah Air de officiële verkoopvertegenwoordiger en het distributiekanaal van Urban Aeronautics naar andere eerste hulp- en reddingsorganisaties wereldwijd. De bedrijven ondertekenden eerder een overeenkomst om de CityHawk-vliegtuigen voor EMS-toepassingen op de markt te brengen.

“Hatzolah’s pre-order van vier City Hawk luchtambulances is een geweldige blijk van vertrouwen in ons programma en in ons bedrijf”, aldus Nimrod Golan-Yanay, CEO van Urban Aeronautics. “We kijken ernaar uit om onze belofte na te komen om de stedelijke luchtmobiliteit en de noodhulpcapaciteiten van grote steden over de hele wereld te revolutioneren.”

CityHawk. Foto Urban Aeronautics

CityHawk is een lichtgewicht tweemotorig VTOL-vliegtuig (verticaal start- en landingsvliegtuig), met een unieke compacte voetafdruk die kan worden geoptimaliseerd voor stadsvervoer of noodhulp. Het maakt gebruik van straalvoortstuwing, met cabines die 20 tot 30% groter en stiller zijn dan vergelijkbare helikopters. Het vliegtuig zal binnen drie tot vijf jaar klaar zijn voor productie.

Hatzolah Air is een liefdadigheidsorganisatie die urgente, reddings- en liefdadigheidsvluchten biedt aan patiënten en mensen in nood. Hatzolah wordt algemeen erkend als leverancier van de meest geavanceerde technologie en de hoogste kwaliteit van zorg die in de branche beschikbaar is.

Hatzolah Air zet momenteel vliegtuigen in met vaste vleugels voor de urgente missies en is verheugd om het VTOL-alternatief voor ambulances op de grond te pionieren in dichtbevolkte stedelijke omgevingen wereldwijd, zegt de verklaring.

De ingenieurs van Urban Aeronautics werken nauw samen met Hatzolah’s experts om de CityHawk vliegende ambulance af te stemmen op hun operationele vereisten. Het biedt plaats aan een piloot, een patiënt plus een begeleider, twee ambulancepersoneelsleden en een complete reeks leven ondersteunende apparatuur aan boord.

“We zijn verheugd om niet alleen de wereldwijde distributeur van Urban Aeronautics Air Ambulance CityHawk te worden, maar ook de eerste klant”, aldus Eli Rowe, President van Hatzolah Air.

“Hatzolah’s missie gaat altijd over patiëntenzorg en het toevoegen van de VTOL CityHawk heeft het potentieel om elk jaar vele duizenden levens te redden”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)