Israëlisch bedrijf komt met vliegende ambulance

CityHawk . Foto Urban Aeronautics

Waar we vroeger alleen maar van droomden begint nu realiteit te worden: vliegende auto’s die je brengen naar plekken die anders onbereikbaar zouden zijn en waarmee je over de files op de snelwegen kunt vliegen. Het Israëlische bedrijf Urban Aeronautics dat vliegende auto’s ontwikkelt, kondigde deze maand aan een overeenkomst te hebben getekend met de in de VS gevestigde hulpdienst Hatzolah Air om zijn CityHawk-vliegende voertuigen op de markt brengen voor medische noodhulp toepassingen.

Hatzolah Air is de luchtvaarttak van Hatzolah, een hulporganisatie die meer dan 50 jaar geleden is opgericht met divisies in verschillende landen, waaronder de VS en Israël. De vorming van het Hatzolah Emergency Air Response Team werd in mei 2019 aangekondigd tijdens de 50ste jaarlijkse Internationale Hatzolah Conferentie in Jeruzalem.

Hatzolah Air biedt nationaal en wereldwijd luchtvervoer voor mensen in nood bij medische, humanitaire en rampenbestrijding.

CityHawk is een revolutionair vliegend voertuig met een uniek compact oppervlak zonder externe vleugels of rotoren, wat resulteert in een vliegend voertuig met een ongeëvenaarde “vlieg overal, land overal” toegang onder bijna alle weersomstandigheden. Het is voorzien van de baanbrekende Fancraft technologie van Urban Aeronautics, die gebruikmaakt van krachtige kanaalventilatoren in combinatie met innovatieve aerodynamische technologieën die resulteren in superieure controle, stabiliteit, snelheid, veiligheid, geluidsreductie en duurzaamheid. Cormorant, een onbemand prototype voor militair gebruik, heeft het baanbrekende concept van het bedrijf bewezen met meer dan 300 succesvolle autonome vliegproeven.

Hatzolah Air President Eli Rowe zei dat het op basis van de eerste schattingen van het bedrijf “een potentiële markt van ten minste 800 CityHawks voor Hatzolah en andere eerste hulp organisaties voorziet, waardoor mogelijk elk jaar duizenden levens worden gered.

“We zijn verheugd om samen te werken met Hatzolah Air bij de ontwikkeling van ons CityHawk EMS-voertuig”, aldus Rafi Yoeli, CEO van Urban Aeronautics in een door het bedrijf uitgegeven persbericht. “Door zijn compacte formaat kan hij midden in een drukke straat landen, waardoor hij perfect geschikt is voor medische evacuatiemissies door de tijd die nodig is om ter plaatse te komen, zieke of gewonde patiënten te behandelen en te vervoeren drastisch te verkorten.”

“Een van Hatzolahs belangrijkste doelen is om ergens binnen enkele minuten te zijn. In tegenstelling tot helikopters kunnen we overal binnen enkele minuten landen ”, zegt Yoeli. “Wij passen als gegoten in hun visie om minuten verwijderd te zijn om de zorg voor patiënten te verbeteren. Ze willen worden uitgerust met de beste vliegtuigen. “

Hatzolah is geïnteresseerd in Urban Aeronautics ‘CityHawk, een vliegende ambulance die verticaal kan opstijgen en landen (VOL) met zes passagiers, een piloot, een patiënt, een begeleider, twee EMT-personeelsleden en levensondersteunende apparatuur. Het is bedoeld om als een vliegende ambulance te worden gebruikt bij zoek- en reddingsoperaties waarbij een helikopter gevaarlijk of nutteloos zou zijn, zoals het evacueren van mensen uit brandende gebouwen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)