Israël begint proef snelle coronavirus test

De eerder aangekondigde coronavirus test die in 30 seconden resultaat geeft wordt getest door het Sheba Medical Center in Tel Hashomer.

De test is ontwikkeld door NanoScent en maakt gebruik van een geursysteem wat de ziekteverwekker in een vroeg stadium kan detecteren. De test heeft een bewezen succesresultaat van 90% bij het identificeren van COVID-19-dragers.

Het bedrijf heeft de test ontwikkeld met de hulp van de Israeli Innovation Authority en het ministerie van Volksgezondheid, die de ontwikkeling van de test hebben gefinancierd.

De kit van NanoScent absorbeert de dampen van de afbraakprocessen die optreden wanneer de COVID-19-besmetting de neus of keelholte binnendringt. Dit betekent dat de kit ook in staat is om asymptomatische dragers van het coronavirus vier dagen na de eerste besmetting te detecteren.

Het pilotproduct is met succes getest onder tientallen patiënten in het Sheba Medical Center. Vanwege het succes is het ook uitgebreid naar verschillende Magen David Adom drive-in testlocaties in het land en een aantal ziekenhuizen, waaronder Ichilov in Tel Aviv en Poriya in Tiberias.

Volgens het bedrijf is de test niet bedoeld om de op wattenstaafjes gebaseerde virusdiagnose te vervangen, maar eerder om een ​​eerste indicatie van besmetting te geven. Ter vergelijken met de huidige temperatuurcontroles die buiten bedrijven worden gehouden.

Deze test is ideaal voor drukke plaatsen zoals, voetbal stadions, treinstations en luchthavens.

Als de testen in samenwerking met Sheba Medical Center positief verlopen zal de testmethode snel in Israël worden ingevoerd, zo is de verwachting.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)