Twee IDF soldaten voorkomen grote drugssmokkel

Korporaal Bar Khoury en sergeant Daniel Hazot: “We slaagden erin ze te blokkeren”. Foto IDF woordvoerders eenheid

Korporaal Bar Khoury en sergeant Daniel Hazot, twee IDF soldaten van het Karkar bataljon, hebben donderdag met succes een grootschalige drugssmokkel vanuit Egypte naar Israëlisch grondgebied verijdeld.

De twee soldaten zeiden dat “het harde werk loont” en beweerden dat het operationeel succes voor een aanzienlijk deel te wijten was aan het bataljon: “We voeren met ons allen onze missie uit om de Israëlische grens met Egypte te verdedigen”.

“Toen we zagen dat de voertuigen van de smokkelaars de grens bereikten, wisten we dat we contact moesten maken”, zeiden de twee strijders. “We flankeerden ze met ons voertuig en slaagden erin ze te blokkeren en te arresteren”.

Zakken met drugs die eerder deze week aan de grens met Egypte in beslag zijn genomen | Foto: IDF-woordvoerder

Het is opmerkelijk te noemen dat het deze week al de tweede keer is dat het gemengde bataljon erin is geslaagt een grote drugssmokkel te dwarsbomen.

Eerder deze week kondigde een IDF-woordvoerder aan dat soldaten drugssmokkel via de Egyptische grens hadden gedwarsboomd. “IDF-observaties identificeerden een aantal verdachten die toen ook probeerden drugs van Egyptisch grondgebied naar Israëlisch grondgebied te smokkelen in het gebied van de Paran Territoriale Brigade”, luidde de verklaring. “IDF-strijders verijdelden die en deze drugssmokkel ter waarde van miljoenen shekels.

De soldaten dwarsboomden de smokkel en namen een aantal tassen in beslag met drugs ter waarde van miljoenen shekels en ook een aantal voertuigen die werden overgedragen aan de Israëlische politie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)