Israir gaat zijn piloten trainen op de Etihad Airlines simulator in Abu Dhabi

Flight simulator van Etihad Airlines. Foto Etihad

Opnieuw een teken van hoe gewoon, gewoon kan zijn. Israir Airlines heeft aangekondigd een overeenkomst met Etihad Airlines te hebben getekend om de piloten van de Israëlische luchtvaartmaatschappij te trainen op de A320 Airbus-simulator van Etihad Airlines in Abu Dhabi. De training wordt gegeven door het eigen personeel van Israir.

Kort na de ondertekening van de Abraham-akkoorden in september vorig jaar ontmoette Israir CEO Uri Sirkis Etihad Airways CEO Tony Douglas en Etihad Aviation Training managing director Paolo La Cava op het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Abu Dhabi.

“Ik zag een zeldzame kans om de simulators van Etihad te gebruiken, die op slechts drie uur vliegen van Israël staan. Naast de professionele en financiële voordelen, denk ik dat hoe meer interactie er is tussen professionals uit de twee landen, hoe meer het verkeer dienovereenkomstig kan toenemen,” aldus Sirkis.

aKijkje in de de flightsimulator van Etihad Airlines. Foto Etihad

Etihad heeft overeenkomsten met 40 luchtvaartmaatschappijen voor het gebruik van zijn trainingsfaciliteit in Abu Dhabi. De simulatoren omvatten verschillende type vliegtuigen van Airbus en Boeing.

In november tekende Etihad Airways een code-sharing-overeenkomst met El Al Israel Airlines en zal het eind maart starten met vluchten tussen Tel Aviv en Abu Dhabi, evenals op bestemmingen buiten de hubs van de twee luchtvaartmaatschappijen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)