Israëlisch bedrijf komt met mobiel apparaat om thuis een echografie te maken

Screenshot YouTube

Voor veel vrouwen die in verwachting zijn is het met de huidige Covid-19 pandemie een probleem om frequent naar het ziekenhuis te gaan om een echografie te laten maken, mede door het risico besmet te raken.

Het Israëlische bedrijf PulsNmore heeft een draagbaar tele-echografieapparaat ontwikkeld waarmee aanstaande ouders thuis scans kunnen maken. Vooral tijdens de huidige COVID-19 pandemie beperkt dit apparaat de noodzaak voor ziekenhuisbezoeken en vermindert het onnodige bezoeken aan de spoedeisende hulp.

Het gebruik van het apparaat is heel simpel. De PulseNmore ES ultrasound wordt gekoppeld aan de smartphone van de gebruiker, geeft de afbeeldingen weer op het scherm en stuurt ze voor analyse naar een arts of echoscopist.

De pandemie van het coronavirus heeft de behoefte aan telegeneeskunde-apparaten en telegeneeskunde-opties doen groeien, en meer mensen doen een medisch consult nu online inplaats van fysiek naar een arts te gaan.

Zoals PulseNmore op haar website schrijft “tele-echografie thuis is een grote stap voorwaarts in de digitale geneeskunde en prenatale gezondheid en we hebben met succes het traditionele echografiesysteem geminiaturiseerd om een ​​oplossing te creëren die zowel betaalbaar als toegankelijk is voor aanstaande gezinnen.”

In Israël heeft PulseNmore een overeenkomst met Clalit Health Services (ziekenfonds), om tienduizenden zwangere leden te voorzien van het product van het bedrijf.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)