Oracle gaat in Jeruzalem een groot regionaal cloud centrum opzetten

Foto Oracle

De Amerikaanse techgigant Oracle heeft bekend gemaakt dat het een nieuw groot datacenter zal opzetten in Jeruzalem dat zal functioneren als een regionale cloud provider voor Israëlische klanten.

Het datacenter, dat naar verwachting dit jaar al functioneel zal zijn, maakt deel uit van het wereldwijde plan van Oracle om eind 2021 wereldwijd 38 cloud centra op te zetten. In november opende Oracle een clouddatacenter in Dubai.

In de bekendmaking zei Oracle dat het datacenter samen met Bynet Data Communications zal worden opgezet op zijn serverfarm in Jeruzalem.

Het wordt een ondergrondse faciliteit op een diepte van 50 meter, van duizenden vierkante meters, verspreid over vier verdiepingen. Het centrum zal worden ontworpen volgens de hoogste industrienormen en zal een van de veiligste in het Midden-Oosten zijn.

Het centrum zal geavanceerde clouddiensten leveren aan bedrijven op de Israëlische markt uit verschillende sectoren: de defensie-industrie, overheid, banken, verzekeringsmaatschappijen, infrastructuur, technologie en detailhandel.

“Dit is echt een IT-revolutie” zei de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion in de verklaring. “De oprichting van de eerste openbare cloud in Israël, en dan met name in Jeruzalem, zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de technologie van de stad”.

Eran Feigenbaum, vice-president van Productontwikkeling, Oracle Cloud Infrastructure, zei dat “veel organisaties, waaronder de overheid, beveiliging en andere bedrijfsorganisaties die onderworpen zijn aan wet- en regelgeving, het ingewikkeld vinden om naar een openbare cloud te migreren omdat de servers zich niet bevinden in het land waarin ze actief zijn”.

“Een cloudregio in Israël biedt een oplossing voor deze uitdaging, zeker als het gaat om een ​​cloud die in de eerste plaats is gebouwd om te voldoen aan de strengste beveiligingseisen”, voegde hij eraan toe.

Ook de Amerikaanse technologiegiganten Amazon en Microsoft hebben plannen om openbare cloudgebaseerde regionale datacenters op te zetten in Israël, om cloudgebaseerde diensten te leveren aan ministeries en andere openbare entiteiten in Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!