Stevie Wonder onder winnaars Israëlische Wolfprijs

Stevie Wonder. Screenshot YouTube

De legendarische muzieklegende Stevie Wonder heeft dinsdag de Israëlische Wolfprijs ontvangen, samen met een aantal andere artiesten en wetenschappers.

Volgens de verklaring van het kantoor van president Rivlin, werd Stevie Wonder “erkend voor zijn enorme bijdrage aan de muziek en de samenleving die de levens van hele generaties muziekliefhebbers hebben verrijkt”.

De Wolf Foundation is een staatsorganisatie die de prijs uitgeeft om excellentie in wetenschap en kunst te promoten en tot nu toe hebben ongeveer drie dozijn Wolf Laureaten ook Nobelprijzen gewonnen.

Wonder, die meer dan twee dozijn Grammy Awards heeft ontvangen, heeft een reeks hits geproduceerd gedurende een lange carrière die begon toen hij een jonge zanger was die optrad als Little Stevie Wonder. Zijn klassieke hits zijn onder meer ‘You Are the Sunshine of My Life’, ‘Superstition’, ‘I Just Called to Say I Love You’ en ‘Living for the City’.

Wonder deelt de muziekprijs met de Oostenrijkse componiste Olga Neuwirth.

“Elk van hen kan ons uit de diepte halen en onze ziel verheffen op een manier die we soms niet eens helemaal begrijpen”, zei Rivlin, toen hij de prijswinnaars aankondigde.

Giorgio Parisi ontving de prijs voor natuurkunde; Joan Steitz, Lynne Maquat en Adrian Krainer wonnen de prijs in de categorie medicijnen; en Leslie Leiserowitz en Meir Lahav wonnen de prijs voor scheikunde.

Rivlin zei dat de laureaten waren geselecteerd “vanwege hun prestaties voor de mensheid.” Hij beschreef de medicijnwinnaars als “baanbrekende onderzoekers van RNA, het mechanisme waarop de coronavirusvaccins zijn gebaseerd.”

De prijzen worden meestal later in het jaar uitgereikt tijdens een ceremonie in de Knesset. Maar vanwege de pandemie zullen de prijzen worden uitgereikt in de woonplaats van de laureaten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)