Dating bevestigd populariteit cornavaccin

Ter illustratie. Foto OKCupid

Online dating-app OkCupid heeft gegevens onthuld die aantonen hoe de datingwereld reageert op de coronapandemie. Volgens de app trekt niet alleen je baan of uiterlijk de aandacht van potentiële partners, ook je bereidheid om je te laten vaccineren vergroot je kansen op een match.

In de afgelopen maanden is er een toename van 137% in de vermelding van ‘vaccin’ onder degenen die op zoek zijn naar een partner, staat te lezen in het persbericht.

Wat blijkt ? Nadat OkCupid op zijn platform de vraag had toegevoegd “krijgt u het Covid-19-vaccin?”, kreeg wie ‘ja’ antwoorde 13% meer likes van potentiële partners. 

In Israël is 83% van de gebruikers die de vraag hebben beantwoord van plan zich te laten vaccineren of al gevaccineerd. Verbazingwekkend genoeg heeft 40% van Generation Z en Millennials gezegd dat ze een eerste date in de ‘echte wereld’ zouden annuleren als hun date niet de intentie uitsprak om ook gevaccineerd te worden. Het aantal springt zelfs naar 80% onder leden van de LGBT-gemeenschap.

Vierendertig procent van de Israëlische daters heeft het afgelopen jaar een date geannuleerd vanwege opgelegde beperkingen, terwijl anderen hebben gekozen voor dates in open, sociaal verafgelegen locaties zoals een park of het strand.

Vermeldingen van ‘coronavirus’ of ‘Covid-19’ in gebruikersgesprekken op de dating-app groeiden in februari 2021 met meer dan 2.200% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vermeldingen van Covid-19 in individuele OkCupid-profielen stegen met 32% tussen maart en december vorig jaar. Vermeldingen van ‘vaccin’ stegen met 64% tussen november en december, toen de eerste vaccinaties begonnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!