Israël en de VAE gaan samen drones ontwikkelen

Boaz Levy, President and CEO of IAI (Credit: IAI)

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft in een persbericht een memorandum van overeenstemming (MoU) met EDGE, de geavanceerde technologiegroep van de Verenigde Arabische Emiraten aangekondigd. Het doel is om een ​​geavanceerde C-UAS (Counter-Unmanned Aircraft System) oplossing afgestemd op de VAE markt te ontwikkelen. Dit is de allereerste overeenkomst voor de defensie-industrie tussen Israël en de VAE.

Edge zegt dat het gebruik zal maken van de bewezen C-UAS-oplossingen van IAI. Deze worden over de hele wereld gebruikt om een ​​breed scala aan bedreigingen te detecteren.

De UAS-oplossingen omvatten detectie- en identificatiesystemen (radar en optica, RF), soft-kill-oplossingen (jamming, cyberovername) en hard-kill-mogelijkheden (geweren, raketten, elektromagnetische straling en laser) en geavanceerde commandovoering. De C-UAS zal volledig autonoom zijn en geen of beperkte menselijke tussenkomst vereisen. Een reeks tegenmaatregelen, variërend van vastlopen tot drone-vernietiging, zal worden aangeboden op basis van het dreigingsniveau en de beoogde werkomgeving van de klant.

Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, CEO en gedelegeerd bestuurder, EDGE (Credit: EDGE)

EDGE CEO Faisal Al Bannai zei: “In lijn met de recente Abraham Akkoorden en de geest van samenwerking van de VAE met Israël, bundelen EDGE en IAI hun krachten om deze groeiende dreiging het hoofd te bieden.”

Boaz Levy, president en CEO van IAI, zei: “IAI is er trots op de krachten te bundelen met EDGE, om de VAE en de wijdere regio een unieke en geavanceerde oplossing te bieden in wat een belangrijk expertisegebied is voor IAI. We geloven dat deze samenwerking beide bedrijven helpt om kennis en capaciteiten te delen. Dit MoU dient als een springplank voor verdere zakelijke en strategische allianties tussen onze landen, en zal de samenwerking voor O&O en technologische innovatie versterken.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)