Palestijnse leiders verhogen salaris moordenaars familie Vogel met 50%

Ruth Fogel en Ehud Fogel en hun kinderen Elad, 4, Hadas (4 maanden) en Yoav,11.

Op 11 maart 2011 werden Ruti en Udi Fogel en drie van hun kinderen, Yoav, Elad en baby Hadas door twee Palestijnse tieners, op brute wijze vermoord. Hakim Awad, 17, en Amjad Awad, 19, slopen op 11 maart 2011 het huis van de Fogel in de stad Itamar binnen. Ze vermoordden eerst de 11 en 4-jarige kinderen terwijl ze sliepen, en vervolgens de ouders, Ehud en Ruth.

De terroristen verlieten toen het huis, maar Amjad besloot terug te keren om naar wapens te zoeken. Toen hij terugkwam, hoorde hij de baby van vier maanden huilen en besloot hij haar ook te vermoorden.

Na hun bloedige daad keerden Hakim en Amjad Awad terug naar hun dorp waar ze meer dan een maand later, op 5 en 10 april, werden opgepakt en gearresteerd door de Israëlische geheime dienst, het leger en de politie. Hakim Awad werd veroordeeld tot vijf keer levenslang en nog eens 50 jaar gevangenisstraf terwijl Amjad Awad werd veroordeeld tot vijf keer levenslang en nog eens zeven jaar gevangenisstraf.

Nu ze bijna 10 jaar van hun gevangenisstraf hebben volbracht, zal het salaris dat de Palestijnse Autoriteit (PA) aan de moordenaars van de familie Fogel betaalt, met 50% stijgen, van € 1.005 per maand naar € 1.510 per maand.

Als onderdeel van het ‘pay-forSlay’ beleid van de Palestijnse leiders, waarbij gevangen terroristen voor hun terreurdaden worden betaald, hebben deze twee moordenaars inmiddels al € 85.085 ontvangen.

Volgens de PA-wet van 2004 voor gevangenen en vrijgelaten gevangenen zijn de uitvoeringsbepalingen daarvan dat het salaris dat de PA aan terroristische gevangenen betaalt stijgt met de tijd die in de gevangenis wordt doorgebracht:

Zoals PMW onlangs aan het licht bracht, heeft de PA in 2020, ondanks de Covid-19-crisis, niet minder dan € 129 uitgegeven aan financiële beloningen aan terroristische gevangenen – inclusief de Fogel-moordenaars – en vrijgelaten gevangenen. Bovendien betaalde de PA ook honderden miljoenen als beloningen aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen.  

Zoals al eerder hier beschreven, worden de salarissen aan gevangen terroristen en families van dode terroristen, mede mogelijk gemaakt door de royale steun van de EU en Europese regeringen, waaronder de Nederlandse regering.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)