Een virtuele backstage tour met het Israël Philharmonic Orchestra

Foto IPO

Het is vele maanden geleden dat het Israël Philharmonic Orchestra in Tel Aviv voor een gevulde zaal met publiek kon spelen. In een poging om het Auditorium naar muziekliefhebbers in Israël en de rest van de wereld te brengen, is er een virtuele backstage-tour gemaakt met IPO-muzikanten Sharon Cohen, Yigal Meltzer en Asaf Maoz.

De drie verkennen de bezienswaardigheden van het Auditorium, van de Lowy Concert Hall met 2.479 zitplaatsen, waarvan de geavanceerde akoestiek een van de beste kijk- en luisterervaringen ter wereld biedt, tot de kleinere en meer intieme Zucker Hall, waar kamermuziekconcerten worden gegeven.

Cohen, Meltzer en Maoz nemen virtuele bezoekers mee op een bezoek aan de verborgen ondergrondse delen van het Auditorium, waaronder de enorme muziekbibliotheek en de archieven van het Philharmonic. Meer dan acht decennia aan muzikaal erfgoed, waaronder brieven, programma’s, posters en fotoarchieven vertellen het verhaal van het Joodse volk door het prisma van klassieke muziek.

Het trio deelt anekdotes en herinneringen aan hun muzikale ervaringen tijdens het optreden in het Auditorium, dat vrijdag 5 maart heropende voor een publiek van 300 mensen voor een langverwacht concert onder leiding van IPO Music Director Lahav Shani.

De coronapandemie heeft het Israel Philharmonic in een moeilijke situatie gebracht doordat het sinds maart geen inkomsten meer heeft. De IPO Foundation heeft een Urgency Fund opgericht om het Israel Philharmonic door deze uitdagende tijd te helpen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)