Op Ben Gurion Airport is nu een snelle coronatest mogelijk

Check2Fly coronavirus-testcabine op Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 12 News

Na een vertraging van 4 maanden biedt Ben Gurion Airport reizigers die het land verlaten de mogelijkheid te kiezen tussen twee hoogwaardig en betrouwbare PCR-testopties: een snelle test waarvan de resultaten binnen 4 uur bekend zijn, of een test die binnen 14 uur resultaten oplevert.

In eerste instantie werd het project in november 2020 aangekondigd door premier Benjamin Netanyahu en minister van Transport Miri Regev, maar herhaalde lockdowns, waaronder de sluiting van de luchthaven, hebben de ingebruikname van de test uitgesteld.

Het laboratorium wordt beheerd door Check2Fly, een gezamenlijk bedrijf van Omega Pharmaceuticals en Haifa’s Rambam Health Care Campus en biedt het publiek twee hoogwaardige en betrouwbare PCR-testopties. De eerste test kost 34 euro en de tweede test die binnen 14 uur resultaten oplevert kost 11,50 euro.

“Na de grote inzet van alle betrokkenen zijn we trots om de lancering van de snel-testdienst aan te kondigen”, aldus Lily Nankin, CEO van Omega tegen Ynet. “We kijken uit naar de volledige opening van het luchtruim van het land. Ik twijfel er niet aan dat de nieuwe testroute terugkerende reizigers ten goede zal komen en dat het systeem de best en hoogste kwaliteit zal bieden om de nationale gezondheid te beschermen.”

Volgens Dr. Michael Halbertal, directeur van het Rambam Medical Center, is het doel van het project om “zoveel mogelijk een terugkeer naar het normale leven mogelijk te maken, terwijl de volksgezondheid wordt beschermd en maximale professionaliteit wordt gehandhaafd.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)