SonoMask uit Israël effectief tegen corona en bacteriën die acne veroorzaken

SonoMasks beschermen tegen virussen en bacteriën die acne veroorzaken.  Foto met dank aan Sonovia

Een schonere huid kan een onverwachte bonus zijn van het dragen van een Sonovia-mondkapje ter bescherming tegen het coronavirus.

Het blijkt dat naast het actief elimineren van 99,9% van coronavirusdeeltjes die de in Israël gemaakte in zinkoxide ingebedde stof SonoMasks tegenkomen, ook meer dan 99% van de acne-veroorzakende bacteriën wordt geëlimineerd, meldt ISRAEL21C.

Volgens testresultaten van Hylabs in Israël, vertoonde de herbruikbare SonoMask “een enorme activiteit van het behandelde weefsel tegen C. acne in anaerobe omstandigheden”, zei prof. Amos Adler, een specialist in klinische microbiologie van de universiteit van Tel Aviv en Sourasky Medisch Centrum in Tel Aviv.

Adler haalde een vorig jaar gepubliceerde studie aan waaruit bleek dat veel mensen huiduitslag krijgen doordat ze gedurende langere tijd gezichtsmaskers dragen. In feite is de term “maskne” bedacht om puistjes, roodheid, hobbeligheid en andere irritaties te beschrijven die worden verergerd door de maskers.

De behandelde stof waarmee SonoMasks is gemaakt lijkt het tegenovergestelde effect te hebben, zei Adler, en hij concludeerde dat het “gunstig zou kunnen zijn om de verergering te voorkomen”.

Foto SonoMask

Het Hylabs-rapport kwam uit rond dezelfde tijd uit als een tweede reeks laboratoriumresultaten uit Italië die bevestigde dat SonoMask 99% effectief is in het neutraliseren van SARS-CoV-2-deeltjes en influenzavirus (H1N1) -deeltjes.

Sonovia’s bijna permanente, ultrasone technologie voor mechanische impregnering van zinkoxide-nanodeeltjes in textiel is ontwikkeld aan de Bar-Ilan University.

Bij het begin van de pandemie doneerde het bedrijf de eerste tienduizenden mondkapjes aan Israëlische ziekenhuizen en medische professionals.

Sindsdien is Sonovia naar de beurs gegaan en heeft het meer dan 300.000 SonoMasks verkocht in zo’n 100 landen. SonoMask is in Nederland hier te verkrijgen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!