CBS gaat een Amerikaanse versie van Shtisel maken

Fot Netflix

CBS Studios heeft aangekondigd dat het een Amerikaanse bewerking van het populaire door Netflix gedistribueerde Israëlische drama “Shtisel” aan het ontwikkelen is.

De Amerikaanse remake wordt geschreven door “Insatiable” bedenker en “Dexter” schrijver Lauren Gussis en zal worden geregisseerd door Kenneth Lonergan die vooral bekend is vanwege zijn Oscarwinnende drama ‘Manchester By the Sea’, aldus Deadline .

Volgens het artikel wordt de serie geschreven als een moderne kijk op ‘Romeo en Julia’ en zal zich concentreren op een ‘ultra-progressieve, boven verwachting presterende seculiere 18-jarige jonge vrouw die op de rand van persoonlijke vrijheid staat en de strikt orthodoxe levende jongeman tot wie ze zich krachtig aangetrokken voelt, zo krachtig dat ze bereid is haar hele leven om te gooien.”

De Amerikaanse “Shtisel” wordt een tv-regiedebuut voor Lonergan, die tot dusver alleen films heeft geregisseerd die hij zelf heeft geschreven. De filmmaker van “Manchester by the Sea” voelde zich aangetrokken tot de verhaallijn en sloot zich na vele gesprekken met Gussis en verschillende rabbijnen aan bij het project, aldus Deadline .

CBS Studios heeft onlangs zijn investeringen in internationale lokale productie opgevoerd en nieuwe shows ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland, Israël en Nederland.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)