Vishaak verwijdert uit oog

Het medisch team dat de ingewikkelde operatie uitvoerde. Fot Baruch Padeh Ziekenhuis

Volgens een persbericht van het Baruch Padeh Medical Center in Tiberias hebben artsen een ongebruikelijke operatie uitgevoerd; het verwijderen van een ​​vishaak uit het oog van een visser. Hoewel ze erin slaagden het oog te redden, is het nog niet duidelijk of hij met zijn oog weer alles kan zien.

Nadat een vishaak in zijn oog terechtkwam werd de visser, een 32-jarige inwoner van Kiryat Shmona, met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Kort na aankomst onderging de visser een spoedoperatie onder leiding van Dr. Nahul en Dr. Abu Aita.

“In dergelijke gevallen is het erg belangrijk om het scherpe voorwerp dat het oog raakt niet te scheuren of proberen te verwijderen om de verwonding niet te verergeren,” zei Dr. Nahul tegen de Jerusalem Post.

“In de operatiekamer konden we in de eerste fase het deel van de haak dat niet zichtbaar was, doorsnijden. Pas toen lieten we op een heel gecontroleerde manier het weefsel rond de haak los en voerden we een snelle operatie uit om het oog te redden. We moesten heel creatief de oogbal repareren en de wond sluiten, ” voegde de dokter eraan toe.

Ongeveer twee dagen na de operatie begon de visser zich naar verluidt beter te voelen en begon hij zelfs schaduwen en licht met het gewonde oog te zien.

“Dankzij de snelle ingreep hebben we het oog en zijn gezichtsvermogen gedeeltelijk kunnen redden. Wel wordt er een lang revalidatieproces verwacht. Maar we zijn optimistisch, zowel wat betreft het esthetische uiterlijk van het oog en het gezicht als ook over het gezichtsvermogen en het functioneren van het gewonde oog”, zei de dokter.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!