Eerste ambassadeur van de VAE in Israël schrijft geschiedenis

Ambassadeur Al Khajah overhandigt zijn geloofsbrieven aan president Rivlin. Foto Mark Neyman, GPO

Maandag werd er een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van Israël toegevoegd met de overhandiging van de geloofsbrieven aan president Rivlin van de eerste ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Israël.

Ambassadeur Mohamed Mahmoud Al Khajah, die eerder maandag in Israël was gearriveerd, overhandigde zijn geloofsbrieven aan president Rivlin tijdens een ceremonie in de residentie van de president in Jeruzalem. Daar werd hij begroet met een muzikale receptie en een rode loper.

Rivlin verwelkomde Al Khajah in het Arabisch en vervolgde zijn opmerkingen in het Hebreeuws met: “dit is een ontroerende ceremonie voor mij, als president van Israël,” eraan toevoegend “het levenswerk van mijn vader was de vertaling van de Heilige Koran naar het Hebreeuws. Het huis van mijn vader, niet ver van hier in Jeruzalem, was gevuld met Joodse, islamitische en christelijke geleerden, die van elkaar leerden en zich een toekomst van partnerschap, wederzijds respect en vrede tussen de zonen en dochters van Abraham voorstelden. In dit huis leerde ik dat wij, de mensen die hier wonen, niet gedoemd waren om samen te leven, maar hiervoor voorbestemd waren om samen dit land op te bouwen, te ontwikkelen en het te leiden naar een tijdperk van vrede en welvaart.”

Foto Mark Neyman, GPO

“We koesteren de relaties tussen ons al een tijdje, in de overtuiging dat als we geduldig zouden wachten, de tijd zou komen dat we deze een stap verder zouden kunnen brengen en de vriendschap tussen ons zou kunnen verdiepen en openbaar maken. Dankzij moedig en wijs leiderschap hebben we het geluk deze prachtige dag te zien waarop de vlag van de Emiraten naast de Israëlische vlag wappert boven Beit HaNasi, het huis van het Israëlische volk. 

‘U moet weten dat niet alleen ik ontroerd ben. Het hele Israëlische volk verwelkomt u met vreugde en opent zijn armen voor u. En dit, meneer de ambassadeur, zal uw belangrijkste missie zijn – om de handen te verwelkomen die naar u reiken, om het Israëlische volk te ontmoeten en hen van dichtbij te leren kennen”, aldus Rivlin.

“Verdragen worden ondertekend door leiders, maar echte, duurzame vrede wordt van mens tot mens gemaakt, van aangezicht tot aangezicht. Er zijn zoveel dingen die we samen kunnen doen, Israëliërs en de Emiratis, om onze volkeren en het hele Midden-Oosten vooruit te helpen, naar een tijd van regionale samenwerking, wederzijds respect, welvaart en vrede,” ging Rivlin verder.

Aan het einde van zijn toespraak wenste de president de ambassadeur succes bij zijn missie en nodigde hij kroonprins sjeik Mohammed Bin Zaid uit voor een staatsbezoek aan Israël en Jeruzalem. ‘Ik wens u veel succes bij het bouwen van deze brug tussen onze landen en onze volkeren. De deuren van Beit HaNasi staan ​​altijd voor u open”. en met het uitspreken van Ahalan wa’Sahlan bikum (welkom in mijn land),” besloot president Rivlin zijn toespraak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!