Israël heropent Gaza-grensovergangen voor humanitaire hulp

Humanitaire hulp arriveert in Gaza. Foto YouTube.

Israël heeft na twee weken besloten de grensovergangen met Gaza weer te heropenen om brandstof en humanitaire hulp toe te laten.

Alle grensovergangen tussen Israël en de Gazastrook werden twee weken geleden gesloten nadat de terreurorganisaties in Gaza raketten op het zuiden van Israël begonnen af te schieten en 11 dagen strijd begon.

Sinds het einde van de vijandelijkheden werden er al uitzonderingen gegeven voor buitenlandse journalisten en enkele hulpkonvooien. Maar vanaf dinsdagochtend gaat de Erez grensovergang ook open voor humanitaire zaken – zoals medische behandeling in Israël – en voor buitenlandse journalisten en hulpverleners.

De commerciële grensovergang Kerem Shalom zal heropenen voor brandstof en humanitaire hulp.

De Israëlische regering gaf ook toestemming om de visserijzone van Gaza te heropenen. Visserij is een belangrijke bron van inkomsten voor de Gazastrook en Israël heeft de limiet de afgelopen jaren verschillende keren verhoogd en verlaagd om Hamas onder druk te zetten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!