2 gewonden bij mesaanval in Jeruzalem; Hamas hervat ballonterreur

Een tarweveld staat in brand in de Eshkol regio

Twee Israëliers, waaronder een IDF-soldaat, raakten maandag matig gewond bij een steekaanval in Jeruzalem, zei de politie. De verdachte is doodgeschoten. Ook werd zondag een tarweveld door brandballonen uit Gaza in brand gezet.

De terreuraanslag lijkt de eerste te zijn die in Jeruzalem heeft plaatsgevonden sinds het einde van de laatste ronde van gevechten tussen Israël en terreurgroeperingen in de Gazastrook.

De aanval vond plaats bij een tramhalte nabij het hoofdkantoor van de Israëlische politie in de hoofdstad. Volgens voorlopig onderzoek heeft de vermeende dader een van de slachtoffers benaderd en hem in de rug gestoken. Toen een soldaat probeerde in te grijpen, stak de vermeende terrorist hem ook neer. Vervolgens greep een grenspolitieagent in en schoot de aanvaller dood.

De gewonden werden geëvacueerd naar het Hadassah Medical Center in Jeruzalem. De slachtoffers zouden respectievelijk 23 en 21 jaar oud zijn.

In een ander terreur gerelateerd incident werd een tarweveld zondag in brand gestoken in de Eshkol regio nabij de grens met Gaza door brandballonen. Het is nog niet bekend of de Israëlische regering de brandballon-aanval als een schending ziet van de wapenstilstand.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)