Israël vernietigt flatgebouw Gaza, Hamas vuurt 130 raketten af op Tel Aviv

Brandende voertuigen in Holon.

Hamas zegt 130 raketten te hebben afgevuurd op Tel Aviv en centraal Israël nadat de Israëlische luchtmacht eerder die dag in een flatgebouw in Gaza vernietigde.

Het spervuur kwam uren nadat Hamas Israël had gewaarschuwd dat Tel Aviv doelwit zou worden van het raketvuur als de IDF doorging met het aanvallen van gebouwen in de Gazastrook.

Een vrouw is omgekomen bij een raketinslag in Rishon Lezion, ten zuiden van Tel Aviv. Minstens drie mensen raken matig gewond, waaronder een 5-jarig meisje, nadat een raket de stad Holon, ten zuiden van Tel Aviv, had getroffen. Sinds maandag zijn er meer dan 500 raketten op Israël afgevuurd.

Inwoners van de Hanadi Toren en omwonenden in Gaza werden ongeveer een uur voor de luchtaanval gewaarschuwd om het gebied te evacueren. Het is nog niet duidelijk of het gebouw volledig was ontruimd of dat er slachtoffers zijn gevallen.

Kort na de aanval zeiden Hamas en de Islamitische Jihad-groep dat ze zouden reageren door raketten af te vuren op Tel Aviv. Onderstaand filmpje; Iron Dome in werking tijdens spervuur van raketten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)