Arabische partij stopt coalitiebesprekingen te midden van geweld in Gaza

Mansour Abbas, partijleider van de Islamitische Ra’am partij. Ter illustratie. Foto YouTube.

De pogingen van de anti-Netanyahu Knesset-facties om tot een regeerakkoord te komen, liepen dinsdag vast nadat de islamistische Ra’am-partijleider Mansour Abbas besloot alle onderhandelingsbijeenkomsten af te zeggen totdat geweld tussen Israël en de Palestijnen is afgenomen.

De meeste kwesties in discussies tussen Abbas en leden van de anti-Netanyahu ‘coalitie voor verandering’ waren al afgerond op basis van eerdere afspraken met de Likud.

Bronnen in de zogenaamde ‘coalitie voor verandering’ om Benjamin Netanyahu als premier te vervangen, bevestigen dat de voortgang van hun pogingen om een regering te vormen afhangt van de veiligheidssituatie.

De meeste zaken waren al overeengekomen in gesprekken met Mansour Abbas, op basis van de overeenkomsten die de islamistische leider met Netanyahu bereikte tijdens de pogingen van laatstgenoemde om een coalitie te vormen, waaronder een alomvattend plan om de gewelddadige misdaad die de Arabische gemeenschappen teistert aan te pakken.

De partijen die betrokken waren bij de coalitiebesprekingen zouden dinsdag bijeenkomen om de resterende meningsverschillen af te ronden, maar sinds het uitbreken van geweld spreken sommige politieke bronnen alweer over de mogelijkheid van een vijfde verkiezingsronde in Israël sinds april 2019.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)