Twee Israëlische vrouwen gedood in barrage van raketten op Ashkelon

Hulpdiensten arriveren bij door raket getroffen gebouw in Ashkelon

In een schijnbare poging om het Iron Dome raketafweersysteem te overweldigen, vuurden terroristen in Gaza binnen enkele minuten 137 raketten af op Zuid-Israël. Twee Israëlische vrouwen werden in Ashkelon door raketinslagen gedood, meer dan 70 Israëliërs raakten gewond.

De twee vrouwen die zijn omgekomen bij de raketaanval op Ashkelon waren een oudere vrouw en haar verzorgster. Zij slaagden er niet in tijdig een schuilplaats te vinden. Bijna een dozijn gebouwen in Ashdod en Ashkelon zijn door raketten uit Gaza geraakt, een daarvan was een school.

De IDF heeft de bewoners van Ashkelon opdracht gegeven om in de schuilkelders te blijven.

Kort na de raketaanval meldde de IDF dat het twee vooraanstaande islamitische Jihad-commandanten had gedood die verantwoordelijk zijn voor raketbeschietingen in Gaza. Een van de gedode terroristen was Samah Abed al-Mamlouk. Volgens de IDF en Shin Bet hield hij zich schuil samen met een aantal andere islamitische Jihad-agenten. Al-Mamlouk, zei de IDF, had de leiding over het rakettenarsenaal van de Islamitische Jihad.

Hamas en de Islamitische Jihad bevestigen dat verschillende hooggeplaatste commandanten zijn omgekomen bij Israëlische invallen op dinsdag, waaronder twee leiders van de Islamitische Jihad tijdens een drone-aanval op een gebouw in de wijk Rimal in Gaza-stad.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)