Vader en dochter gedood in Lod na nachtelijk raketsalvo uit Gaza

Brandende auto in Lod na raketinslag. Foto Twitter.

Hamas vuurde rond 3 uur ‘s nachts een nieuw raketsalvo af op Israël van 300 raketten en slaagde erin een Arabisch Israëlische man en zijn dochter te doden in Lod.

Khalil Awad, 52, en zijn dochter Nadin, 16 werden gedood door een Hamas raket die de auto trof waarin zij zich bevonden. De moeder, die ook in de auto zat, raakte ernstig gewond. Hiermee is het dodental in Israël op 5 gebracht sinds het begin van de vijandelijkheden op maandag.

De burgemeester van Lod, Yair Revivo, wees erop dat de doden leden waren van de Arabische gemeenschap. “Hamas-raketten maken geen onderscheid tussen Joden en Arabieren”, zei Revivo.

Hij deed ook een beroep op Arabische inwoners om de protesten te beëindigen en riep op tot rust in de stad. “De dag erna zullen we nog hier samen moeten wonen.”

De stad Lod is de afgelopen dagen het toneel geweest van ernstige rellen tussen Joodse en Arabische inwoners.

Volgens de IDF zijn tot nu toe meer dan 1050 raketten en mortiergranaten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd sinds het uitbreken van de gevechten maandagavond. Ongeveer 200 raketten en projectielen slaagden er niet in Israël te bereiken en troffen doel in Gaza.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)