Terreuraanslag in Jeruzalem

Een Palestijnse terrorist schoot zondagochtend in de oude stad van Jeruzalem een Israëlische man dood. Eliyahu David Kay was 26 jaar oud en een recente immigrant uit Zuid-Afrika. Vier anderen raakten gewond, waarvan twee ernstig.

Volgens de Israëlische politie kwam terrorist, de 42-jarige Abu Shkhaydam uit Oost-Jeruzalem, de oude stad binnen, gewapend met een Beretta M12-machinepistool. Vervolgens opende hij het vuur op drie Israëlische mannen die door het gebied liepen, bij de ingang van de Kettingpoort (Shaar HaShalshelet) naar de Tempelberg.

Twee vrouwelijke politieagenten ter plaatse kwamen meteen in actie en openden het vuur op Abu Shkhaydam en werden kort daarop bijgestaan door hun mannelijke collega’s. De Palestijnse terrorist werd in het vuurgevecht gedood.

De terroristische aanslag werd opgeëist door Hamas.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)