Speelfilm ‘De Tweeling” als miniserie op TV


De met een Oscar genomineerde speelfilm ‘De Tweeling’ zal op 27, 28 en 29 december als driedelige miniserie worden uitgezonden op Nederland 1. De door de NCRV medegeproduceerde film won vorig jaar een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm en werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Ook in de bioscoop was ‘De Tweeling’ een groot succes.

De Tweeling is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo. De Nederlands en Duits gesproken speelfilm volgt het leven van de tweelingzusjes Lotte en Anna die na de dood van hun ouders, begin 20e eeuw, wreed van elkaar worden gescheiden.


Lotte komt terecht in het welgestelde milieu van haar tante in Nederland. Ze ziet kans te studeren, en krijgt piano- en zangles. Ze wordt verliefd op de joodse David die in Auschwitz sterft. Anna daarentegen blijft in Duitsland. Op de boerderij van haar oom groeit ze liefdeloos op en ze mag niet naar school. Liefde vindt ze bij een jonge SS-officier die in de oorlog sneuvelt.


Tijdens de oorlogsjaren komen de zusjes weer met elkaar in contact, maar dit wordt ook weer verbroken als blijkt hoe de oorlog hen van elkaar heeft vervreemd. Decennia later, in een kuuroord in Spa, probeert de inmiddels bejaarde Anna zich nog eenmaal te herenigen met de koppige Lotte. Met in de hoofdrollen Thekla Reuten, Gudrun Okras, Jaap Spijkers en Ellen Vogel.






De Tweeling, maandag 27 t/m woensdag 29 december om 22.00 uur op Nederland 1.


Bron: nftm


 

Advertentie (4)