Gremsjelies

Deborah de Jong stuurde joods.nl, speciaal voor Pesach, het heerlijke recept van haar oma en moeder toe.

Benodigdheden:7 grote matzes2 eetlepels afschepvet, kippenvet of plantenboter (zelf gebruik ik stiekem roomboter)3 eieren150 gram suiker75 gram gepelde amandelen100 gram rozijnen1 theelepel kaneel50 gram gember50 gram sukade1 geraspte citroenschilsnufje zoutBreek de matzes en leg ze in een kussensloop of vouw een servet om de matzes heen. Wrijf nu de matzes zo fijn mogelijk. Haal de kruimels uit de sloop, leg ze in een vergiet, giet er zoveel water overheen dat de kruimels wel vochtig, maar niet nat worden. Was de rozijnen en wel ze. Snijdt de amandelen, de sukade en de gember zeer klein, klop de eieren. roer de suiker, rozijnen, amandelen, sukade, gember, zout, citroenschil, kaneel, vet, eieren en matzekruimels door elkaar. Kneedt het tot een grote bal. Vorm er ovale koekjes van. bak ze in frituurvet of in plantenboter in een koekepan goudbruin. (beter zachtjes dan te hard).

Advertentie (4)