Ingezonden: Onze honderdjarige oorlog

Er zal een land moeten zijn dat het inzicht, het begrip en de moed heeft om de historische normen en waarden van Europa en Amerika te verdedigen, betoogt Sieg Kool. Israël vecht namelijk niet alleen voor haar eigen voortbestaan.

De oorlog die nu gaande is tussen Israël en Hizbolla is in feite een oorlog tussen twee verschillende culturen, twee verschillende beschavingen. In Israël heerst een beschaving zoals die in Nederland bekend staat als de "westerse normen en waarden". Hizbolla vertegenwoordigt een beschaving die kan worden vergeleken met die welke in Europa bestond in de Europese middeleeuwen, met een overdadige minachting voor de waarde van een mensenleven, zelfs de levens van mensen van het eigen volk en de eigen godsdienst.

Israël verdedigt in deze oorlog niet alleen zijn eigen voortbestaan, maar vecht in feite tegelijkertijd voor de normen en waarden van Europa en Amerika. Mocht Israël in deze oorlog worden verslagen, en zelfs als Israël geen overtuigende overwinning behaalt, dan zijn de gevolgen voor de rest van de westerse wereld niet te overzien: een zegevierend Hezbolla, en daarmee een zegevierend Syrie en Iran, voelen zich dan versterkt in hun drang tot verdere expansie in de niet-Moslemwereld. Het is dan de globale Moslemwereld met zo’n 300 miljoen inwoners die zich versterkt zullen voelen in hun overtuiging dat de islamitische wereld zal terugkeren naar zijn wereldheerschappij van de 11e en 12e eeuw, toen Arabieren heel Noord-Afrika, heel Spanje en een deel van Frankrijk hadden veroverd, alsmede zeer grote delen van Oost-Europa tot ver in Zuid-Azie.

De Arabieren, en daarmee alle Moslimvolken, zullen dan nog zekerder zijn van de suprematie van de Islam en alle "ongelovigen" proberen te dwingen om de Islam te aanvaarden, Niet-Moslems die inwoners zijn van Arabische gebieden zullen dan opnieuw moeten terugvallen naar de status van de "dhimmi", de minderwaardige onderworpene aan wie het is toegestaan in een Arabisch land te wonen, zolang hij maar hogere belasting blijft betalen.

En Europa zal zich dan gedwongen voelen de Arabieren met meer eerbied tegemoet te komen en meer rekening te houden met Arabische belangen. Alleen Amerika (tenminste als Amerika op hetzelfde pad zal voortgaan) zal dan de strijd voor de westerse waarden voortzetten. Het is overduidelijk dat in deze oorlog de Israëlische, de Europese en de Amerikaanse belangen precies dezelfde zijn.

Een debat
Er is op dit moment een debat gaande in Israël over de Katjoesja-raketten. Zoals bekend, vallen deze raketten met de honderden op het noorden van Israël, zodat vele duizenden Israëli’s gedwongen zijn dagen en nachten in schuilkelders door te brengen. Er zijn al veel Israëlische slachtoffers, doden en gewonden, gevallen bij deze willekeurig op burgers gerichte raketten. Het is mogelijk aan deze aanvallen een eind te maken door te waarschuwen dat iedere plaats waarvandaan raketten op Israël worden afgeschoten zal worden platgebombardeerd, en dat dan ook inderdaad te doen.

Maar Israël aarzelt om hiertoe over te gaan, dit zou immers ontelbaar veel slachtoffers maken onder de Libanese burgerbevolking. Het gaat hier om een besluit op zuiver morele gronden want de vraag is te kiezen tussen de Israëlische onschuldige burgerbevolking of de Libanese onschuldige burgerbevolking. Voorzover we weten is nog geen besluit genomen en wordt de Israëlische burgerbevolking nog steeds getroffen.

De ware vijand
In dit stadium van onze honderdjarige oorlog is Iran onze gevaarlijkste vijand. Iran heeft Hizbolla bewapend, heeft Hizbolla militair getraind, heeft de materialen en kennis geleve

Advertentie (4)