Overlevende Nepal ontmoet IDF-redder

mountEverest_1

Gisteren vond een bijzonder treffen plaats in het onlangs door een aardbeving getroffen Nepal. Krishna Devi Khadka, een van de slachtoffers van het natuurgeweld, ontmoette daar Yotamm Polizer, de chef van de IsraAID-missie in Nepal.

Volgens JPost had de Nepalese vrouw 130 uur vastgezeten alvorens het Israëlische reddingsteam haar na de ramp had kunnen bereiken. Khadka dankt naar eigen zeggen haar overleven aan de inspanningen door het IDF. Vergeleken met andere landen levert Israël het meeste medici en reddingswerkers die betrokken zijn bij de hulpactie voor Nepal.

De ramp kostte in totaal aan bijna 8.000 mensen het leven. Hier beneden een foto van de tweede ontmoeting tussen Polizer en Khadka.

(foto via Wiki Commons)

Advertentie (4)