Joods-Arabische school is het échte raketafweersysteem

Screen Shot 2015-07-14 at 23.34.32In november 2014 nam de Tweede Kamer een voorstel van Joël Voordewind (ChristenUnie) aan om 1 miljoen euro vrij te maken voor verzoeningsprojecten in Israël. Deze week reist Voordewind zelf door Israël om projecten te bezoeken waarin wordt gewerkt aan verzoening tussen Israëliërs en Palestijnen. In een aantal portretten beschrijft hij de mensen achter die projecten: wie zijn ze, wat zijn hun drijfveren en waar lopen ze tegenaan. Vandaag: Fadi, vader van een meisje dat les krijgt op de Hands in Hands School in Jeruzalem.

„De Hand in Hands School in Jeruzalem is de enige school in Israël waar kinderen onderwijs krijgen in zowel Hebreeuws als Arabisch. De school, gebouwd op de ‘groene lijn’ die de scheiding vormt tussen het Israëlische en Arabische gedeelte van Jeruzalem, is een sprekend voorbeeld van verbinding tussen de twee gebieden en hun inwoners. Waar Joden en Arabieren in principe naar aparte scholen gaan, brengt de Hands in Hands School ze juist samen.

Lees verder op RD.nl

Advertentie (4)