Hogesnelheidslijn Jeruzalem – Tel Aviv

Modiin-Jerusalem_Railway_Bridge6_03

De twee grootste steden van Israël, Jeruzalem en Tel Aviv, zullen vanaf 2018 door middel van een hogesnelheidslijn met elkaar verbonden zijn. Met het project, waar een investering van NIS 7 miljard mee gemoeid is en al sinds 2001 bezig is, wordt gepoogd om het oosten het westen van het land op revolutionaire wijze met elkaar te verbinden.

Iedereen die snelweg 1 tussen Tel Aviv en Jeruzalem wel eens heeft genomen, weet dat het lang kan duren om deze route, met een afstand van nog geen 70 kilometer, af te leggen. Met het ambitieuze project Mehirah Labira (snel naar de hoofdstad) wordt de gemiddelde reistijd teruggebracht tot slechts 28 minuten, wat de trein kan bewerkstelligen met een bescheiden topsnelheid van 160 km per uur. Om dit project mogelijk te maken, moest een hoogteverschil van 1250 meter tussen Jeruzalem en Tel Aviv overbrugd worden. De Israëlische en Russische ingenieurs hebben daarvoor een ingenieus netwerk van meer dan tien tunnels en bruggen aangelegd.

Lees verder op thetower.org