Bibi: ‘Wereld, veroordeel anti-Joodse terreur’

Benjamin_Netanyahu_2012-1

Het lijkt er sterk op alsof de wereldgemeenschap met twee maten meet daar waar het aankomt op terroristische aanslagen, vindt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De politicus had kort voor deze opmerking een bezoekje afgelegd in het ziekenhuis aan een Joodse vrouw die maandag gewond geraakt was bij een brandbom-aanval.

‘Bibi’ meent dat het tijd wordt voor de internationale gemeenschap om de terreurdaad te veroordelen, net zoals men zich had uitgesproken tegen de aanslag door Joodse extremisten op de Westoever. Daarbij was onlangs een anderhalf jaar oud Palestijns jongetje, Ali Dawabsha, overleden als gevolg van brandstichting.

“Enkele dagen geleden bezocht ik de gewonde broer van baby Ali”, zei Netanyahu volgens The Jerusalem Post. “Vandaag ging ik op bezoek bij Inbar Azrak, een jonge vrouw die door een brandbom gewond raakte tijdens een terreuraanval op Joden.” Bibi: “Ali’s broer is vier jaar oud, Inbar is een jonge moeder van drie kinderen van twee, drie en vier jaar oud. Terreur is terreur. Ons beleid is nultolerantie voor terrorisme, ongeacht de achtergronden. We veroordelen het en bestrijden het zonder onderscheid des persoons. Enkele dagen geleden voegde de internationale gemeenschap zich bij me in mijn veroordeling van de terreuraanval die gericht was tegen Arabieren”, aldus de premier, “en nu verwacht ik dat men zich bij me aansluit als ik de terreur tegen een Joodse vrouw veroordeel. Ik wacht nog steeds.”

Azrak (27) en haar echtgenoot werden in Jeruzalem tijdens het autorijden getroffen door een molotovcocktail. Haar man bleef ongedeerd bij de aanval.

(foto boven dankzij Wikimedia Commons)

Advertentie (4)