Israëliërs gewond door Pokémon Go

Pokemon Go IsraelPokémon Go is soms linke soep, zo ontdekken de bewoners van Israël. In een etmaal tijd raakten liefst twee van hen gewond dankzij de razend populaire applicatie.

Een 35-jarige man brak in Rishon LeZion zijn been toen hij gisterochtend door een ruit crashte tijdens het jagen op de virtuele karakters. Ook liep hij een snijwond aan zijn ledemaat op, schrijft YNet News.

In een ander incident, dat woensdagnacht plaatsvond, raakte een meisje van vijftien jaar ernstig gewond dankzij Pokémon Go. Tijdens het spelen van het spel lazerde de argeloze tiener van haar fiets in de plaats Karmiel. Het kind hield onder meer een schedelbasisfractuur en een hersenbloeding op. Ze moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen worden behandelt en zou nu in een stabiele conditie verkeren.

De lokale ziekenhuisdirecteur Ze’ev Sunis zegt dat de zomer een scherpe toename vertoont van het aantal gewonden dankzij Pokémon Go. Volgens hem levert het spel vooral in combinatie met elektrische fietsen ernstige gevaren op. Jongeren zouden de gevaren van de app niet doorhebben en bij voorbeeld kuilen in de weg missen. Sunis bepleit “grotere bewustwording om het volgende ongeluk te voorkomen”.

Advertentie (4)