PA & IDF verhinderen bomaanslag bij Hebron

Palestijnse Autoriteit en het Isralische leger PA & IDF verhinderen aanslag bij HebronInformatie die het Israëlische leger (IDF) ontving van veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft onlangs een terreurdaad voorkomen. Het zou gaan om een aanslag met een “forse bom”, aldus een zegsman van de PA vandaag. Doelwit waren vermoedelijk IDF-militairen die opereren op de Westoever.

Iemand had het explosief verborgen bij checkpoint Mishtara, schrijft The Times of Israel. Daar kregen Palestijnse veiligheidsmedewerkers door dat de terrorist met zijn bom wilde glippen door hun controle. De verdachte kon ter plekke worden gearresteerd. Het gaat om een Palestijnse man uit de op de Westoever gelegen plaats Salfit.

Bomaanslag: Video van explosie

Vrijdagnacht hebben Israëlische bomexperts het explosief gecontroleerd laten ontploffen. Een video van het spektakel circuleert over het internet, terwijl op de opnamen te horen is hoe omstanders Allah prijzen.

Coöperatie tegen terreur

Ondanks diplomatieke en politieke spanningen tussen de regering van Israël en de PA werken de veiligheidsdiensten veelal soepeltjes samen. Hierdoor blijft het geweld beheersbaar en krijgt de islamistische Hamas maar heel beperkt ruimte om met aanslagen de onderlinge spanningen in het gebied te vergroten.

Advertentie (4)