Duitsers kopen anti-voertuig barrières in Israël

terror-berlin-2016

Een Israëlisch bedrijf in beveiligingsapparatuur heeft van overheidsdiensten in Duitsland opdracht gekregen tot het leveren van wegversperringen waarmee voertuigen gestopt kunnen worden. Berlijn gaat tot de aanschaf over na de terreuraanval van afgelopen maandag, toen een vrachtwagen zich in de kerstmarkt van Berlijn boorde met twaalf doden – onder wie een Israëlische vrouw – tot gevolg.

Volgens i24news hebben de Duitsers gevraagd aan Mifram Security of het bedrijf alle anti-voertuig barrières die het nu voorradig heeft wil reserveren voor een order in begin januari. Mifram’s voorraad zou bestaan uit honderden exemplaren van de uitschuifbare rekken waarmee voertuigen gestopt kunnen worden. De niet nader genoemde Duitse overheidsdiensten hadden eerder al contact gehad met het bedrijf, zo verklaarde Mifram Security-directeur Amos Klein.

In een verklaring betreurde het bedrijf de aanslag, waarbij ook 48 gewonden vielen, ten zeerste. Volgens Mifram hadden hun barrières zo’n truck-aanval kunnen onderscheppen. “Het L-vormige ontwerp stopt voertuigen die met hoge snelheid komen aanzetten door ze van horizontaal naar verticaal te kantelen”, aldus Mifram. Daardoor zou het er niet toe doen hoe snel een (vracht)auto rijdt.

Extra voordelig aan de roadblocks – in tegenstelling tot bijvoorbeeld blokken cement – is dat ze goedkoop zijn en makkelijk te vervoeren. Het bedrijf startte 12 jaar geleden met de ontwikkeling van dit product.

Advertentie (4)