Israëlische vrouw dood na terreur Berlijn

german-police-berlijn

Een van de twaalf dodelijke slachtoffers van de aanslag in Berlijn is een vrouw uit Israël. Dalia Elyakim (60), uit Herzliya, werd vannacht door de Duitse autoriteiten geïdentificeerd. Haar man raakte ernstig gewond bij de terreuraanval met een truck van afgelopen maandag.

Elyakim was in eerste instantie als vermist opgegeven nadat het terrorisme de hoofdstad van Duitsland trof, schrijft The Times of Israel. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde deze ochtend het overlijden van de vrouw. Haar lichaam wordt naar Israël overgebracht voor de begrafenis, aldus het ministerie.

Rami, de man van Elyakim, ontving dinsdagnacht zijn zoon en dochter in een ziekenhuis in Berlijn. De kinderen van het stel hebben nog mee gezocht naar hun moeder.

Reuvlin: ‘Verenigd en vastberaden’

De Israëlische president Reuven Rivlin zei dat hij “grote droefenis” voelde toen hij werd ingelicht over de dood van Elyakim. Hij sprak zijn steun uit aan de familie en riep op tot gebed voor een spoedig herstel van Rami. “We zullen verenigd en vastberaden zijn in de confrontatie met het moordlustige terrorisme dat wereldwijd toeslaat, en we zullen onophoudelijk strijden tegen extremisme en haat”, aldus het staatshoofd van Israël.

Behalve de 12 doden vielen er 48 gewonden bij de terreuraanslag met een vrachtwagen, die grote overeenkomsten vertoont met het terrorisme dat deze zomer de Franse stad Nice trof.

Advertentie (4)