Professor Kees van der Pijl: “Israel achter 9/11”

Kees van der Pijl

“Mijn haat tegen Israel wordt zo enorm, dat je denkt, waar zou ik ze nou echt kunnen pakken”, Kees van der Pijl

Daags na de gruwelijke schietpartij op de synagoge in Pitssburgh verspreidt professor Kees van der Pijl antisemitisch nepnieuws waar linkse en rechtse fascisten hun vingers bij aflikken.

De notoire Israel-hater heeft vandaag in een tweet laten weten dat níet Osama Bin Laden, maar Israel “met hulp van zionisten in de Amerikaanse regering” achter het neerhalen van de Twin Towers in New York zou zitten. De tweet linkt naar een antisemitische website die ‘bewijs’ verzamelt voor deze theorie.

Eerdere uitspraken van de professor liegen er evenmin om. Hieruit blijkt dat Van der Pijl aanhanger is van obscure opvattingen en complottheorieën. Zo is hij van mening dat Israel ‘in de naam van vrede’ moet verdwijnen. Ook doet de Joodse staat “in essentie hetzelfde tegen de Palestijnen in Gaza als de nazi’s deden tegen de Joden”.

De bevolking in de kuststrook is echter een van de snelst groeiende bevolkingsgroepen ter wereld, terwijl de nazi’s 70% van de Joden in Europa hebben vermoord. Deze feitelijk onjuiste beschuldiging van genocide aan het adres van de Joodse staat is niet alleen onnodig kwetsend, maar eveneens je reinste antisemitisme.

In onderstaand filmpje van Café Weltschmerz kunt uw aanschouwen hoe ‘witteboord antisemieten’ Stan van Houcke en professor Kees van der Pijl over Israel praten.

Advertentie (4)