Elf doden door schietpartij in Amerikaanse synagoge in Pittsburgh

Gewapende man schreeuwt “alle Joden moeten dood” en gijzelt synagoge

Bij een schietpartij en gijzeling in de ‘Tree of Life’ synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh zijn elf doden gevallen en minstens 12 mensen gewond geraakt, waaronder 3 politieagenten. De verdachte heeft zich gewond overgegeven aan de veiligheidsdiensten.

President Donald Trump heeft in zijn eerste reactie aangegeven dat de dader de doodstraf verdiend. Op vragen van journalisten over de noodzaak voor strenge wapenwetgeving gaf de president aan dat “indien de synagoge bewapende beveiliging had, was de dader wellicht de enige doden geweest”. Bekijk hier de eerste statement van president Donald Trump.

Pittsburgh heeft 2.300.000 inwoners waarvan ruim 50.000 joods zijn.

Advertentie (4)