80 Joodse graven vernield en met swastikas besmeurd in Straatsburg

Het antisemitisme in Frankrijk blijft maar doorgaan. Uren voordat er afgelopen week een grote demonstratie tegen antisemitisme in Frankrijk plaatsvond, zijn op de Joodse begraafplaats in Straatsburg 80 graven vernield en besmeurd met swastikas, schrijft de Times of Israel.

Foto’s tonen dat de swastikas in blauwe verf zijn gespoten op de beschadigde graven, waarvan er één de woorden ‘Elsassisches Schwarzen Wolfe’ (Zwarte Elzasser Wolven) draagt, een separatistische groep met banden met neo-nazi’s.

De hoogste beveiligingsfunctionaris in de regio, Jean-Luc Marx, veroordeeld “in de sterkste mogelijke bewoordingen deze vreselijke antisemitische daad en geeft zijn volledige steun aan de Joodse gemeenschap, die opnieuw doelwit is”.

In 2018 was er een stijging van antisemitische aanvallen met 78% in Frankrijk.

Advertentie (4)