Vrijwilligers gezocht voor het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv

De Israelische publieke omroep KAN zoekt 500 vrijwilligers die zonder vergoeding bereid zijn de handen uit de mouwen te steken tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv tussen 14 en 18 mei aanstaande. Verwacht wordt dat er duizenden bezoekers zullen komen uit binnen- en buitenland.

Volgens KAN moeten de vrijwilligers een “groep van charmante, sociale en slimme mensen zijn, die mee willen helpen het songfestival tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken”.

De vrijwilligers zullen werken als productie assistenten, toneel assistenten, bodes voor journalisten, maar kunnen ook als gids dienst doen, aldus KAN. Sharon Ben-David, hoofd van de afdeling communicatie van het Eurovisie Songfestival 2019, zegt dat het “een geweldige kans is om deel uit te maken van de productie van het grootste evenement wat ooit in Israel is gehouden, een ervaring van je leven”.

Ook de stad Tel Aviv heeft een oproep gedaan voor vrijwilligers om toeristen te helpen en hen wegwijs te maken. Volgens een woordvoerder van de gemeente Tel Aviv worden er 20.000 bezoekers verwacht, waarvan de meesten afkomstig zullen zijn uit de 42 landen die aan het Eurovisie songfestival meedoen.

Advertentie (4)