In 2020 is er een kabelbaan tussen Haifa Bay, Technion en Universiteit van Haifa

De eerste palen zijn geplaatst voor de eerste kabelbaan die gebruikt zal worden als openbaar vervoer in Israel. De kabelbaan zal het Haifa Bay station verbinden met het Technion en de Universiteit van Haifa.

De kabelbaan gaat een route afleggen van 4,4 km en heeft onderweg vijf stations, te weten Haifa Bay, Technion, Universiteit van Haifa, Check Point en Dori Road, meldt Globes. Media 2020 zal de kabelbaan operationeel zijn.

Er worden over hele route in totaal 26 stalen palen geplaatst waaraan de kabelbaan komt te hangen. Deze palen hebben een hoogte van 4.30 meter, afhankelijk van de topografie en de omgeving. Het hoogteverschil tussen Haifa Bay en de Universiteit van Haifa is 460 meter.

Er zijn 76 gondels die ieder plaats bieden voor 10 personen. Iedere 15 seconden zal een gondel het station verlaten. De reistijd van Haifa Bay naar het Technion duurt slechts 10 minuten, vanaf het Technion naar de Universiteit van Haifa is de reistijd 9 minuten. In totaal kunnen er 2,400 mensen per uur worden vervoerd in iedere richting.

Advertentie (4)