Hotspot Tel Aviv: de tuin van de Grote Synagoge

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar één van de hotspots in het uitgaansleven van Tel Aviv is de tuin van de Grote Synagoge in de Allenby straat. Gebouwd in 1926, biedt de tuin van de Grote Synagoge plaats aan een aantal toonaangevende restaurants en cafés, zo blijkt uit dit artikel wat op de website van Israel21C verscheen.

Port Sa’id

Port Sa’id is een favoriete plek voor de jonge yuppies van Tel Aviv. Het is een levendig en bruisend bar/restaurant waar de bekende chef-kok Eyal Shani schijnbaar eenvoudige, maar absoluut heerlijke gerechten serveert.

Bijvoorbeeld zure room, ondersteboven gekieperd in een kom tomatensaus met wat pikante scherpe saus kruiden, met sneetjes challebrood, of in een papieren zak geserveerde groene knoflook bonen. Of bijvoorbeeld geroosterde zoete aardappeltjes met kleine plakjes biefstuk. Als dessert is er bijvoorbeeld een het Midsen-Oosten afkomstige chocolademousse of malabi pudding. Dorst? Kies dan één van de vele bieren of een gin-tonic.

Thai at Har Sinai 

Thai at Har Sinai wordt beschouwd als één van de beste Thaise restaurants van Tel Aviv, door zijn bijzondere mix van fantastisch Thais eten in een bijzondere atmosfeer.

Op het menu staan salades, soepen, curries en grill en wok gerechten. Kies tussen de meer bekende gerechten zoals Som Tam Green Papaja salade, saté kip spiesjes en Thai noodles, of kies voor de meer uitdagende vis- en groentegerechten.

Shishko 

Ook deze leuke resto-bar bevindt zich in de binnenplaats van de Great Synagogue en is trots op zijn eten en drinken in Balkan sfeer.

Probeer eens het uitgebreide Balkan mezze menu met ikra en chopped liver dat wordt geserveerd met een heerlijke kleine challe en drink daarbij een koud biertje. Andere mogelijkheden zijn gefrituurde inktvisringen, Kebab in mediterrane stijl of de in Israel meer dan populaire gegrilde bloemkool

Santa Katarina

De meest luxueuze eetgelegenheid in de tuin van de Grote Synagoge is Santa Katerina, een chef-restaurant die moderne interpretaties serveert van typisch mediterrane en Midden Oosterse gerechten.

Probeer bijvoorbeeld den ravioli gevuld met labaneh, een zure Arabische kaas, of de “Arabische ceviche” die rode tonijn combineert met meer traditionele bulgur en tzatziki. Veel gerechten worden bereid in de grote tabun oven van het restaurant, zoals een grote selectie pizza’s. Probeer als toetje de klassieke Italiaanse panna cotta of basbousa , een traditionele griesmeelcake uit het Midden Oosten.

Tailor Made

Niet in de tuin van de Grote Synagoge maar aan de overkant van de straat is cocktailbar Tailor Made, een oase in stijl vergeleken met de altijd drukke Allenby street. Gelegen in een schilderachtige binnenplaats met prachtige tuin is daar altijd een breed scala aan evenementen zoals live shows, lezingen, tentoonstellingen en zelfs “boutique bruiloften”.

Het heeft een uitgebreide en orgineel cocktailmenu, denk bijvoorbeeld aan boozy sachlav en op de wijnkaart staan, naast het internationale aanbod, ​​uitstekende Israëlische wijnen .

De Great Synagoge

Nu U toch in de tuin rondloopt, neem eens een kijkje binnen in de synagoge die plaats biedt aan ca. 1.000 mensen. Het heeft fraaie gedecoreerde glas in lood ramen en herbergt oude historische thora rollen

In de afgelopen jaren zijn er pogingin gedaan om de synagoge nieuw leven in te blazen. In de hoop het groeiende aantal Franse en andere buitenlandse inwoners in dit deel van Tel Aviv aan te trekken, biedt de synagoge nu een scala aan lezingen, concerten en activiteiten gericht op een breed publiek. En ondanks dat het een strikt orthodoxe plaats van aanbidding is, zijn mensen uit alle lagen van de bevolking welkom om diensten bij te wonen.

 

Advertentie (4)