Lieberman roept Joden op naar Israel te emigreren

Avigdor Lieberman roept Joden op naar Israel te emigreren nu er wereldwijd een golf van antisemitisme plaatsvindt. “Wil je Joodse kinderen en kleinkinderen, kom dan naar Israel”, aldus de Israelische politicus.

Lieberman’s opmerkingen kwamen dinsdag, bijna 48 uur nadat Joodse en niet-Joodse leiders in heel Israël en de Verenigde Staten haastig reageerden op antisemitische opmerkingen van Ilhan Omar, een politicus van de Democratische partij. Zij tweette dat zij gelooft dat AIPAC politici betaalt om pro-Israël te zijn.

“Er is een golf van antisemitisme wereldwijd en deze zal alleen maar toenemen”, aldus Lieberman. “Neo-nazi-demonstraties met honderden deelnemers vinden plaats in Boedapest, Hongarije, en de politie treedt niet op. Antisemitische leuzen worden geroepen naar Joden in de Londense metro en in de sneltrein in Duitsland. In het hart van Parijs wordt gele verf gespoten op een Joods restaurant met het woord ‘Juden’ op de winkelruit”. Ook noemt Lieberman de stijging van antisemitisme in Frankrijk met 74%, en een stijging in Engeland van 16%.