Palestijnen uit de Westbank op condoleance bezoek bij familie vermoorde Ori Ansbacher

Palestijnse activisten uit de Westelijke Jordaanover hebben een condoleance bezoek gebracht aan de ouders en familie van de door een Palestijn in Jeruzalem vermoorde 19-jarige Ori Ansbacher, aldus de Times of Israel.

“Wij geloven dat geweld niets anders dan geweld met zich meebrengt,” zei Ziyad Sabatin, uit de Palestijnse de stad Husan, in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever. De ontmoeting vond plaats buiten het huis van de familie Ansbacher in de nederzetting Tekoa. “Er is geen enkele religie in de wereld die dit soort geweld steunt”.

Gevraagd waarom hij en andere Palestijnen dit condoleancebezoek hebben gemaakt, antwoorde Sabatin “dat Israëlische vrienden hem hadden vergezeld tijdens een condoleancebezoek in Ramallah aan de familie van Aisha Rabi, een Palestijnse moeder van acht personen die in oktober door een stenen gooiende, vermoedelijk Joodse terrorist, om het leven kwam.”

Sabatin en een dozijn andere Palestijnen kwamen samen met Israelische vrienden naar het huis van de familie Ansbacher om hun medeleven te betuigen.

Gevraagd waarom het bij zo weinig Israeliers bekend is dat er Palestijnen zijn die meeleven met Israelische slachtoffers van terreur, zei Sabatin “De interesse van journalisten ligt daar waar geweld is. Als er bloed vloeit, zie je ze daar meteen naar toe rennen en ophef maken. Waar vrede heerst, zie je ze niet. Dat is het probleem met journalisten. We doen veel voor vrede, bijeenkomsten met mensen, een hoop activiteiten voor vrede, coëxistentie, we leven tenslotte samen.”

Advertentie (4)