Ramat Gan is van alle grotere steden in Israel de beste stad om te wonen

Ramat Gan voert de lijst aan van grotere plaatsen in Israel met the best Quality of Life, volgens de index van het Israelische Centraal Bureau van de Statistiek. Bat Yam, ten zuiden van Tel Aviv, eindigt als laatste.

Rmat Gan, de groene buitenwijk waar veel middenklassers wonen, ligt ten oosten van Tel Aviv en heeft zowel de aandelenbeurs als een safaripark binnen haar grenzen, aldus de Times of Israel.

Het rapport onderzocht de 14 grootste gemeenten in Israël op het gebied van gezondheid, werkgelegenheid, financiële tevredenheid, huisvesting en onderwijs. De stad kwam het hoogste uit de bus op het gebied van werkplezier, woningdichtheid, levensverwachting en gemiddeld gezinsinkomen.

De hele lijst ziet er als volgt uit

 1. Ramat Gan
 2. Rehovot
 3. Rishon Letzion
 4. Tel Aviv
 5. Petah Tikva
 6. Bnei Brak
 7. Netanya
 8. Beersheba
 9. Haifa
 10. Holon
 11. Ashdod
 12. Jerusalem
 13. Ashkelon
 14. Bat Yam