In Israel worden honden getraind om kanker in vroeg stadium te ontdekken

Honden speuren naar kankerIn het zuiden van Israel is een laboratorium waar honden worden getraind om in een vroeg stadium kanker te ontdekken. De naam van het laboratorium is “Dog Prognose”.

Het laboratorium stelt iedereen in staat om een ​​speekselmonster in een kleine plastic containertje op te sturen, vervolgens krijg je kort daarna een antwoord op de vraag of je kanker hebt. De kosten van de test zijn 399 shekels, omgerekend €100, aldus de Jerusalem Post.

Uri Bakeman, professionele hondentrainer en eigenaar van het laboratorium, heeft verteld op de legerradio dat “het belangrijkste is dat door deze test de ziekte in zijn vroegste stadium wordt ontdekt, omdat de honden de kenmerkende reukgeur van de ziekte kunnen identificeren. Als de hond gaat zitten na het snuiven van het monster, betekent dat het verdacht is. ”

In een recente studie uitgevoerd door Prof. Pesach Schwartzman van de Ben-Gurion Universiteit, werd vastgesteld dat de verschillende soorten kanker een geur gemeen hebben die honden kunnen herkennen.