De beste hotels voor dit jaar in Jeruzalem

Als u van plan bent om in Jeruzalem te verblijven, heeft u een breed scala aan keuzes, van hotels in het centrum tot historische boetiek hotels in rustigere wijken, van grote internationale ketens, tot mama-papa hotels. Dit zijn de keuzes voor 11 opmerkelijke hotels in Jeruzalem in verschillende categorieën, van Israel21C.

WALDORF ASTORIA: Jerusalem’s most opulent hotel

Ontworpen door de bekroonde Turkse architect Sinan Kafadar en de Israëlische architect Yehuda Feigin, is het in maart 2014 geopende Waldorf Astoria hotel met 225 kamers het enige internationale luxehotel in een straat waar ook de vijfsterrenhotels Mamilla, David’s Citadel en King David staan. Het Waldorf Astoria Jerusalem werd drie jaar op rij gekozen als Condé Nast Best Hotel in Israël en werd door Travel + Leisure in 2018 uitgeroepen tot een van “De 10 beste stadshotels in Afrika en het Midden-Oosten”.

AMERICAN COLONY HOTEL: Jerusalem’s most famous boutique hotel

Een van de belangrijkste gastvrije hotels van Jeruzalem, de American Colony, bevindt zich in Oost-Jeruzalem nabij de Damascuspoort. Dit 94-kamers tellende, 120 jaar oude hotel in Ottomaanse stijl heeft drie gebouwen, elk met een eigen tuin. De Pasha Deluxe-suite bestaat uit originele kamers gebouwd door de Turkse Pasha in de jaren 1800 voor zijn drie vrouwen. Buitenlandse journalisten hebben lang de voorkeur gegeven aan de American Colony, beroemde gasten door de jaren heen waren onder meer Winston Churchill, Laurence of Arabia, Lauren Bacall, Peter O’Toole, Richard Gere, Tony Blair en John le Carré.

KING DAVID JERUSALEM HOTEL: Jerusalem’s most legendary hotel

Het in 1931 geopende en vele prijzen winnende 206-kamers tellende Koning David hotel,  is een eerbiedwaardige herkenningspunt in de hoofdstad van Israël en wordt consequent gerekend tot een van de top 100 hotels van het Robb-rapport ter wereld en is te vinden op lijsten, waaronder “Tophotels in het midden van Conde Nast Traveller” East: Readers ‘Choice Awards. ”

Het King David hotel is het favoriete adres voor bezoekende staatshoofden en beroemdheden. Onder de beroemdste gasten in de loop der jaren waren de Amerikaanse presidenten Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama en Donald Trump; Britse premiers Winston Churchill, Harold Wilson, Margaret Thatcher, John Major en Tony Blair; Koning George V, Koning Hussein, Indiase premier Narendra Modi, Prins Charles, Elizabeth Taylor en Madonna.

DAN JERUSALEM: Jerusalem’s largest hotel

Met 502 kamers en suites is de Dan niet alleen het grootste hotel van Jeruzalem, maar ook een van de beste. Gelegen in de noordelijke Frence Hill wijk, is de Dan Jerusalem (oorspronkelijk het Hyatt Regency) een prachtig terrasvormig gebouw ontworpen door de Israël Prize-winnende architect David Reznik op de hellingen van Mount Scopus, en biedt gemakkelijke toegang tot de Scopus campussen van de Hebreeuwse Universiteit en Hadassah Medisch Centrum. Toch is het slechts op korte afstand ten westen van het centrum van Jeruzalem of ten oosten van de Dode Zee.

RAMAT RACHEL HOTEL: Jerusalem’s only kibbutz hotel

Het Ramat Rachel Hotel ligt in het uiterste zuiden van Jeruzalem met uitzicht op Bethlehem en de heuvels van Judea. Het heeft 165 kamers en een bruisend, nieuw, uitgebreid sportcentrum naast de kibboets, die in 1926 werd opgericht en de grootste kersenboomgaard van Israël herbergt. Gasten kunnen gratis rondleidingen door de archeologische vindplaats  het Eyal’s Farm ecologischeceentrum en Olive Park nemen.

ALEGRA BOUTIQUE HOTEL: Jerusalem’s most historic hotel

Hotel Alegra is gevestigd in een gerenoveerde authentieke Inn van de Kruisvaarders van ongeveer 1000 jaar geleden, evenals een 200 jaar oude voormalige synagoge aan de overkant van de straat. Het kijkt uit over het beboste dorp Ein Karem aan de rand van Jeruzalem. Dit boetiekhotel is geopend in 2011 en was het huis van Alegra en Jabra Persis uit de jaren 1930. Elk van de zes kamers en zeven suites is vernoemd naar een paar historische of mythische geliefden.

IBIS STYLES: Jerusalem’s newest hotel

Dit nieuwe designhotel met 124 kamers ligt aan de voetgangers promenade Ben Yehuda, in het hart van het centrum van Jeruzalem, dicht bij een tramhalte en een overvloed aan eetgelegenheden en winkels. Het is een ideale uitvalsbasis om de oude stad Nahalat Shiv’a, Mamilla, te verkennen. Avenue, Machane Yehuda Market, bezienswaardigheden en musea.

21st FLOOR HOTEL: Jerusalem’s tallest boutique hotel

In een stad met weinig wolkenkrabbers torent het 21st Floor Hotel en het 21 verdiepingen tellende Crowne Plaza van Jeruzalem uit boven de rest en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad en daarbuiten. Maak uw keuze: de ene is een klein boetiekhotel en de andere is een groot hotelketen.

JERUSALEM CROWNE PLAZA: Jerusalem’s tallest large hotel

Het 21 verdiepingen tellende Crowne Plaza, gunstig gelegen naast het Jerusalem International Convention Centre en verschillende knooppunten voor het openbaar vervoer, heeft 396 kamers en beschikt over een ruime lobby (die nu wordt gerenoveerd), die ook dienst doet als populaire ontmoetingsplek. Dit hotel ligt op loopafstand van het Israël Museum, Bible Lands Museum, Bloomfield Science Museum, Cinema City Complex, Knesset, Jerusalem Bird Observatory en Supreme Court.

HOTEL YEHUDA: Jerusalem’s most affordable family hotel

Als u met jonge kinderen reist, zult u de groene, off-the-beaten-track locatie van het 126-kamers tellende Hotel Yehuda nabij de Bijbelse dierentuin van Jeruzalem, Nationaal Aquarium, Ein Yael interactief “levend” museum en archeologische vindplaats waarderen. en het enorme winkelcentrum Malcha – evenals de speelkamer van het hotel, het weelderige terrein en het kiddiezwembad in de open lucht in de hete zomermaanden. Oudere kinderen zullen genieten van voorzieningen zoals het gigantische schaakspel op de patio. Gezinnen kunnen onderling verbonden kamers boeken; kribben zijn beschikbaar.

ABRAHAM HOSTEL: Jerusalem’s best youth hostel

De 285 bedden van het hostel zijn verdeeld over 75 kamers, met opties voor privé / familie of gemengde of single-sex slaapzalen. Het Abraham Youth hostel is vlakbij de beroemde Machane Yehuda markt en biedt een veelvoud aan op de backpacker gerichte diensten.