Israelisch bedrijf Seedo komt met geautomatiseerde cannabis boerderij in containers

Seedo, de high-tech firma die bekend staat om zijn volledig geautomatiseerde kweekapparaat voor medicinale cannabis, heeft een plan aangekondigd om “de eerste volledig geautomatiseerde, op commerciële schaal, pesticidenvrije container-gecertificeerde cannabiskwekerij in Israël te ontwikkelen”. Het bedrijf zal samenwerken met Kibboets Dan in het noorden van Israël. De agro-tech firma uit Israël is vorige maand begonnen met het leveren van zijn intelligente geautomatiseerde hydroponic systeemtechnologie in eigen kweekunits aan klanten in Californië.

“We gaan een nieuw tijdperk van groei in, waar de vraag naar pesticidevrije producten alleen maar zal blijven toenemen”, zei Seedo CEO Zohar Levy in een verklaring deze week. “We zijn zeer verheugd om samen te werken met Kibboets Dan om een bedrijfsmodel te bieden met overheden waar de wereld naar kan kijken. We hebben ons systeem op commerciële schaal gebouwd om onze filosofie te weerspiegelen dat technologie nauwkeurige en betrouwbare resultaten kan bieden, zonder rendement op te offeren”, zei Levy.

Door het ‘giswerk’ uit het teeltproces te halen, kunnen gemeenschappen producten verbouwen met minder arbeid, energie en water dan voorheen. De luchtdichte, stapelbare containers stellen telers in staat het landgebruik te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van hun landbouwactiviteiten te verminderen. Binnen 36 maanden na operatie, zal het Seedo-project naar schatting minimaal 14 ton droge cannabispap produceren. Deze zal volgens de persverklaring een geschatte opbrengst van $24 miljoen dollar opleveren.

De video hieronder geeft een goed beeld hoe het systeem werkt.

Advertentie (4)